Schilderij met een verhaal: creativiteit in uiting bij Tembo

February 16, 2023
Schilderij met een verhaal: creativiteit in uiting bij Tembo

Bij Tembo is er naast innovatie en passie voor techniek ook ruimte voor creativiteit, muzikaliteit en sport. Dit blijkt mede uit het recent geschilderde werk van Patrick de Kruijf, hij pakte het schilderen op tijdens de lockdown.

Geïnspireerd door zijn schilderende moeder heeft hij schilderspullen bij een lokale schilderwinkel gehaald en ging op deze manier de gedeelde passie uiten. Het begon met het schilderen van dieren, maar als snel ging Patrick zich verdiepen in verschillende schildertechnieken en schilderstijlen. Uiteindelijk resulteerde dit ook in één van de werken die nu trots aan de wand op ons hoofdkantoor hangt.

 

Het werk, dat in een vergaderruimte tentoon wordt gesteld, heet: Olifant. Op het in geel en blauwtinten geschilderde kunstwerk is een olifant afgebeeld. Het is een schilderij met een verhaal dat een kleine knipoog geeft naar één van de bedrijven waar Tembo vroeger ooit groot mee is geworden, namelijk Sigarenfabriek De Olifant. Bij Tembo worden dit soort uitingen gewaardeerd, creatieve uitingen maken ons meer menselijk en zorgen voor verbondenheid onderling.

Gedeelde passie voor het technische werk en het bedenken van innovatieve oplossingen is belangrijk, maar het delen van jouw passie in het algemeen wordt bij Tembo ook ten zeerste gewaardeerd. Als jij affiniteit hebt met kunst, muziek of sport en op zoek bent naar werk in de techniek, kun je bij ons beide passies uiten en deze delen met je collega’s.

Bij Tembo hebben wij namelijk al verschillende groepen voor sporten+, zoals hardlopers en wielrenners. Daarnaast hebben we zelfs onze eigen band! Als onderdeel van een van deze groepen, neem je deel aan leuke evenementen met collega’s om goede doelen te ondersteunen, of simpelweg voor een gezellige tijd met collega’s. Zelfs als er nog geen groep is voor jouw specifieke passie, dan is er ruimte om zelf deze groep te starten met andere collega’s die deze passie delen.

Wellicht denk je bij sport misschien niet zo zeer aan een creatieve uiting, maar sport is wel iets wat je met je collega’s verbindt. Wanneer passies gedeeld worden leidt dit tot een hechtere band onderling, wat uiteindelijk ook voor meer plezier op de werkplek zorgt. Samen hardlopen of wielrennen is niet alleen gezond, maar ook nog leuk. Dus welke passie je ook hebt, bij Tembo geven we je de ruimte om deze te uiten en delen met collega’s!

Ben jij nou veel bezig met creativiteit, muzikaliteit, sport of heb jij een ander passie die je graag met meer mensen wil delen? Schroom dan niet om een kijkje te nemen naar onze beschikbare vacatures, of neem persoonlijk contact met ons op.